Nokia Lumia 900 - první česká video recenze

MyWindows.cz

home archív foto video win8dev kontakt

Nokia Lumia 900 - první česká video recenze

Nokia Lumia 26.06.12

12 minutová video recenze telefonu Nokia Lumia 900, současné vlajkové lodi Nokie s 4.3" SAMOLED ClearBlack displejem a Windows Phone 7.5 v poslední verzi. V ČR se začíná prodávat právě nyní.

Také se můžete podívat na fotky Nokia Lumia 900.

Pokud vás zajímá jen unboxing, podívejte se sem.


lumia 900 video recenze

Komentáře

  1. 1 Tomáš Grohmann 11.06.12, 12:22:29

    Chtěl bych mít aspoň týden na vyzkoušení nějaký WP telefonu, nejlépe tu lumii 900. Jinak designově krásnej kousek. Líbila se mi ale věta : "Na volání je tenhle telefon už poměrně velký" :-D

  2. 2 Radek Hulán 11.06.12, 13:43:38

    [1] na volání je každý smartphone velký. Osobně používám 10 let Bluetooth sluchátko a nechci jinak, mít při volání volné ruce vs křečovitě držet ruku u ucha třeba 30 minut je dost jasný argument pro Bluetooth.

  3. 3 Karel Neugebauer 11.06.12, 13:55:19

    Tak telefony jsou to rozhodně parádní. Rozhoupal jsem se a pořídil Office365 a Lumia 800. HW je to nádherný, ale to jak MS vysloveně nedotáhnul/pokazil OS a některé detaily (možná úmyslně) mě zvedá ze židle. Např.:

    Nelze sdílet připojení via Wi-Fi. (asi aby šel na ruku operátorům)

    Nemá vestavěný remote desktop klient. (nechápu proč)

    Nesmyslně složité vytáčení a celkově práce s hovoy a historií. (měli to spojit logicky do jednoho a ne zvlášť lidé a zvlášť telefon)

    Fotky z fotoaparátu se po nahrání na Skydrive sami změnší z 8mpix na 718x538. (jediná možnost jak dostat fotky ve full je tedy ZUNE)

    Fotky z fotoaparátu se po odeslání via Outlook sami zmenší z 8mpix na 1632x1224. (aspoň by mohl upozornit)

    Na Skydrive mobile klientovi nelze zpřístupnit "všechny dokumenty z PC" (z webu přístupné jsou).

    ...

  4. 4 Radek Hulán 11.06.12, 14:03:28

    [3] - sdílet Wifi na 610/900 jde, 800ka to bude mít s Tangem
    - Remote Desktop si můžeš koupit za 21 Kč, třeba ConnectMe aplikace
    - práce s kontakty je nejlepší vůbec (integruje i FB, TW, Exchange, atd.)
    - přistupovat přes SkyDrive k celému PC (tedy třeba C:\Windows adresář) - obskurní potřeba, ale jde opět přes aplikaci třetí strany

  5. 5 Karel Neugebauer 11.06.12, 14:30:33

    - ad RD ... samozřejmě že jsem si ho okamžitě koupil, ale odjakživa to beru jako vestavěnou věc Windows (všechny edice měly doteď aspoň klienta)
    - to že ty kontakty integruje a umí provázat je fajn a chválím to. Jde mi o to, že to neměly být dvě aplikace TELEFON a LIDÉ, ale jen jedna a mělo to být vše v jednom místě (to, že při vytáčení oproti HTC Sense dělám krok nebo dva navíc mi až tak neva, vadí mi ta roztříštěnost).
    - ano ta potřeba je obskurní (ono ta volba je mimojiné default), zapnul jsem to pouze pro otestování, jen nechápu proč to umí v defaultu jen Web klient (ani z NB to s klientem nejde, tak snad to dodělají, někomu to určitě bodne)

  6. 6 Ma Von 12.06.12, 01:37:12

    Dobry den Radku

    V prvom rade dakujem za recenziu. WP je skvely OS a som s nim az na par drobnosti spokojny. Presne sedu mojim poziadavkam. Lumia 900 je skvost a velmi zvazujem kupu. Je tu vsak jedna vec ktora ma trocha odradza. A tou je nemoznost vymenit si bateriu v pripade vybitia ako to je napr. v HD2. Cim si Vy vysvetlujete ze vyrobcovia tuto moznost stale viac a viac zavrhuju? Pre mna kedze som casto na cestach bez moznosti dobitia je to prioritne dolezite.

  7. 7 Radek Hulán 12.06.12, 10:57:56

    [6] Nokia toto řeší snadno - nabízí značkovou externí USB dobíječku, má cca 200 gramů a kapacitu cca jako dvě interní baterie.

  8. 8 Ma Von 12.06.12, 11:16:13

    [7] Dakujem za reakciu, ano o tomto rieseni viem. Predsa sa mi ale zda praktickejsie si tu bateriu rovno vymenit a mozem robit hocico. Kazdopadne sa da na to zvyknut. Tento trend som si napr. vsimol aj v HTC no v pristrojoch s Androidom je baterka vymenitelna.

  9. 9 Karel Neugebauer 12.06.12, 17:15:18

    [8] Tak ono zas to nerozebíratelné tělo je mechanicky perfektní.

  10. 10 Adam Růžička 12.06.12, 17:23:23

    Není při této velikosti displaye umístění ovládacích prvků v hudební aplikaci (play/pause, další, předchozí) trochu na obtíž?

  11. 11 Radek Hulán 12.06.12, 20:17:12

    [8] jedná se přesně o toto - http://www.obchod-nokia.cz/nok... - není to sice výměnná baterka, na druhou stranu, problém to docela elegantně řeší. Nabít se to dá stejně jako telefon, microUSB nabíječkou či dokonce kabelem z notebooku.

  12. 12 Vojta Havránek 18.06.12, 10:14:23

    Jeden dotaz na testera - jak je na tom 900 s výdrží? Mám 800 a musím říct, že to je v mých očích největší problém telefonu. Se zaplou wifi nedá den ani náhodou, půl den sotva.

    Firmware mám aktuální, ale pracovní nástoje jako sync. s Exch., atd.vypínat nehodlám.

    Je na tom 900 lépe nebo hůř s výdtží baterie?

    Díky, V.

  13. 13 Radek Hulán 18.06.12, 10:24:00

    [12] 900ka se zapnutou Wifi, 3G a Bluetooth mi vydrží cca 2 dny. Ale i 800ka cca den a půl za podobných podmínek. Firmware u 800ky končící na 12072.

    http://mywindows.cz/media/noki...

  14. 14 Hana Došková 27.06.12, 00:45:52

    Lumia 800 vydrží mé tchýni i 3 dny a to wifi a bluetooth má stále zapnutý. Hovorů tak 6 denně a tak 3 SMS. Sem tam push mail(2 denně). Hodně si s mobilem hraje, hlavně si prohlíží fotky a videa dcery.

Nový komentář

Pro přidání komentáře se musíte  registrovat Facebookem. Je to snadné a bezpečné.