Video recenze Windows Phone 7.5 CZ (Mango)

MyWindows.cz

home archív foto video win8dev kontakt

Video recenze Windows Phone 7.5 CZ (Mango)

Video recenze nového OS od Microsoftu pro mobilní zařízení - Windows Phone 7.5 CZ. Natočeno v jednom kuse, nesestříháno, jen uploadnuto, informačně ale bohaté. .


video

Komentáře

  1. 1 Martin Majoroš 15.09.11, 16:38:11
    FB

    Radku, kde jste získal Navigon? Já ho v Marketplace nenašel.. :(

  2. 2 Radek Hulán 15.09.11, 16:41:38

    [1] mám Omnii7 od T-Mobile DE, který jej dodává. V Marketplace obecně dostupný teprve bude.

  3. 3 Lukáš Duběda 16.09.11, 13:03:05
    FB

    Díky za skvělou recenzi.

    Osobně jsem si taky pořídil "na vyzkoušení" HTC 7 Pro z Německa a obratem na něj nahrál Mango Beta 2. K mýmu překvapení jsem docela s WP7.5 spokojenej. Jen mě mrzí, že moje Live ID je vedený v ČR, takže spousta aplikací mi není přístupná. :(

    Ale jedinou věc, kterou teda skutečně ve WP7.5 nechápu je Phone aplikace. Tak triviální a běžná funkce, jako prohledávání kontaktu při psaní čísel tu prostě chybí! Jak jsi tohle, Radku, řešil? Jestli vůbec?

    Přijde mi neuvěřitelně neohrabaný desetkrát klikat a prohledávát kontakty, abych si zatelefonoval. Chci prostě začít mačkat "123" a telefon mi začne nabízet kontakty, který vyhovujou daný kl. kombinaci (číselně i abecedně).

  4. 4 Radek Hulán 16.09.11, 13:19:41

    [3] existuje Smart Dialer aplikace, na XDA a snad i v Marketplace. Každopádně nemám ji ani instalovanou, používám Skupiny a pak rychlý přechod na počáteční písmena kontaktů, až pak hledání.

    Je to rychlé.

  5. 5 Tomáš Král 20.09.11, 18:19:40

    Dobrý den, hodlám si zakoupit Omnii 7 jako můj první smartphone, protože mi přijde jako dobrá investice, ale měl bych pár otázek:

    1. Je možné si nastavit jiný výchozí prohlížeč než je Bing?
    2. Až bude dostupná aktualizace Mango bude dostupná čeština přímo v systému?
    3. Nevíte, jestli bude pro WP7 uvolněn v brzké době flash?

    Předem děkuji za odpovědi

  6. 6 Radek Hulán 20.09.11, 18:29:49

    [5] 1. Bing není prohlížeč, ale vyhledávač ;) Google Search aplikace (přímo od Google) je zdarma dostupná v Marketplace.

    2. Mango má češtinu obsaženou v systému, ale asi ne automaticky pro dnes prodávané (anglické) telefony. Dá se to snadno obejít (jeden zápis do registrů před instalací), nicméně když si člověk koupí anglická Windows 7, tak následný Service Pack jej nepřeloží do češtiny. Prostě si koupil anglická Windows, má anglická Windows. Pokud se v tom člověk nechce "vrtat", tak 100% záruka češtiny budou telefony od počátku česky. Nokia.

    3. Myslím, že nebude nikdy. Flash je důležitý pro 10" a větší zařízení (třeba jeho absence na iPadu 2 mi opravdu vadí), ale na 4" telefonu si stejně Flashovou aplikaci nezobrazím celou.

  7. 7 Marek Priban 24.09.11, 22:42:50
    FB

    Radku bude ta 2. část recenze? Nebo to nakonec bude mít jednu část? (Měl jsem dojem, že jsi psal, že to budou 2 díly.) Mohl bys v tom druhém dílu ukázat nějak líp českou klávesnici? Zajímá mě hlavně jestli nakonec ve finální verzi je i český slovník....

  8. 8 Radek Hulán 25.09.11, 10:49:19

    [7] v tom buildu co mám není český slovník pro napovídání. Druhý díl bude až vyjde RTM oficiálně.

  9. 9 Kol Dave 15.10.11, 18:37:50
    FB

    Ahoj. Asi před 3 měsíci jsem si koupil HTC HD7 u nás v ČR celé v angličtině. Teďka se mě aktualizoval windows phone na verzi 7.5 , ale nemůžu si to stále nastavit cele do češtiny. Jen datumy si můžu nastavit do češtiny. Celí mobil můžu mět nastavený jen v techto jazycích (němčině, angličtině, španělštině, francouštině a italštině) jak tam mám dostat také češtinu prosím vás?

  10. 10 Jarda.Michna 16.10.11, 13:22:44
    FB

    Stifi: Doporučuji projít web smartmania.cz, část věnovanou systému windows phone, je tam spousta návodů a i vysvětelní Tvého problému. Vysvětlení je obsaženo také již v odpovědi č. 6 v tomto vláknu.

    Radek: Na Vašem videu jsou na hlavní obrazovce také huby "bluetooth", "wifi" a další. Jakým způsobem je možné "připíchnout tyto položky na hlavní obrazovku, když nejsou v nabídce aplikací? Alespoň já je tam nemám a zatím s tím marně zápasím ...

  11. 11 Radek Hulán 16.10.11, 13:33:27

    [9] viz http://smartmania.mobilmania.cz/forum/viewtopic.php?t=26456... - obecně češtinu mají od výrobce jen nově prodávaná zařízení, ne stará. Člověk si koupil anglický mobil, "Service Pack" (WP7.5) jej tedy nechá anglicky, to je poměrně logické. Dá se to ale snadno objejít zápisem jedné hodnoty do registrů před instalací aktualizace. Anebo se prý dá obrátit na HTC (neověřeno), nahrají tam nejnovější SW i s češtinou.

    [10] je na to několik aplikací v Marketplace zdarma, Network Dashboard, Connectivity Shortcuts a další

  12. 12 Kol Dave 17.10.11, 15:17:13
    FB

    Radku děkuji moc za radu, ale potom co jsem se usilovně snažil to dle všelijakých návodů udělat tak se mě to nepodařilo je to na mě až moc náročné nejsem nijak zaměřený na PC techniku a podobné věci jsem poho pouhý uživatel a rači se nebudu více pokoušet pač bych to jen zbabral. A o nějaké prodejně HTC poblíž mého bydliště nevím. Tak to budu muset přežít s angličtinou aj když to není zcela moc pohodlné třeba to časem půjde udělat jen pár lehkými kroky aj pro úplné amatery co se týká takových věcí.

    Děkuji

Nový komentář

Pro přidání komentáře se musíte  registrovat Facebookem. Je to snadné a bezpečné.