Windows 8 Release Preview - screenshoty z instalace

MyWindows.cz

home archív foto video win8dev kontakt

Windows 8 Release Preview - screenshoty z instalace

Windows 8 31.05.12

Screenshoty z instalace Windows 8 Release Preview. Podrobnější dojmy budou následovat v následujících pár dnech, kompletní instalace pod VMWare Workstation 8 zabrala zhruba 12 minut.

Pohodlné je přihlášení pomocí Microsoft Account -> bez jakékoliv další konfigurace máte hned přístup ke svým souborům, emailům (Hotmail), kontaktům, fotkám (SkyDrive), ale také propojenému Facebooku či Twitteru. Spíše pro zajímavost jsem otestoval Flash pod IE10 v Metro, funguje a je předinstalován dokonce ve verzi 11.3.

Oproti Consumer Preview se mi vše jeví výrazně svižnější a doladěnější. Anebo si na Metro začínám zvykat, i jako dinosaurus a geek :) Aero interface stále zůstal skoro beze změn, což se čekalo, bude upraven / odstraněn až ve finální verzi.

Album: Windows 8 Release Preview - screenshoty z instalace

Windows 8 Release Preview - screenshoty z instalace
Windows 8 Release Preview - screenshoty z instalace
Windows 8 Release Preview - screenshoty z instalace
Windows 8 Release Preview - screenshoty z instalace
Windows 8 Release Preview - screenshoty z instalace
Windows 8 Release Preview - screenshoty z instalace
Windows 8 Release Preview - screenshoty z instalace
Windows 8 Release Preview - screenshoty z instalace
Windows 8 Release Preview - screenshoty z instalace
Windows 8 Release Preview - screenshoty z instalace
Windows 8 Release Preview - screenshoty z instalace
Windows 8 Release Preview - screenshoty z instalace
Windows 8 Release Preview - screenshoty z instalace
Windows 8 Release Preview - screenshoty z instalace
Windows 8 Release Preview - screenshoty z instalace
Windows 8 Release Preview - screenshoty z instalace
Windows 8 Release Preview - screenshoty z instalace
Windows 8 Release Preview - screenshoty z instalace
Windows 8 Release Preview - screenshoty z instalace
Windows 8 Release Preview - screenshoty z instalace
Windows 8 Release Preview - screenshoty z instalace
Windows 8 Release Preview - screenshoty z instalace
Windows 8 Release Preview - screenshoty z instalace
Windows 8 Release Preview - screenshoty z instalace
Windows 8 Release Preview - screenshoty z instalace
Windows 8 Release Preview - screenshoty z instalace
Windows 8 Release Preview - screenshoty z instalace


win8 release preview

Navigace v komentářích

← přejít na začátek | ⇐ načíst starší komentáře

Komentáře

  1. 3 Jiří Beran 01.06.12, 13:38:29

    Kdo nasel způsob, jak rozchodit Skype ? :-/

  2. 4 Jaro Meheš Jr. 01.06.12, 23:58:44

    To upravenie, resp. odstránenie Metra vo finálnej verzii už nejak potvrdili? Lebo na desktope a tobôž nedotykovom notebooku s touchpadom je to katastrofa. Presúvať kurzor myši na okraje obrazovky a z nich je takmer nemožné, o vypínaní aplikácii presunutím z hora na dol už nehovoriac.

  3. 5 Aleš Jiříček 02.06.12, 02:02:09

    Snazim se tomu prijit na chut uz nejakou dobu, ale metro na desktopu je vazne katastrofa... jsem zvykly pouzivat okna, metro ej ale fullscreen shit, ktery mi nedovoluje az takovy multitasking jako bych si rpal, metro aplikace vypadaji skvele a skvele se ovladaji, ale sakra... proc to nemuze byt v okne? fullscreen pouzivat nechci a nebudu, snizuje to pracovni vykon a tohle proste neni o zvyku... jsem zvykly mit vicero oken vedle sebe na vicero monitorech to s metrem snad nai nejde nebo jsem neprisle an to jak to jendoduse udelat... tohle microsoft hodne nevychytal... palec dolu, jak ja ho mam ra d apouzivam od nej vselicos, tohle je fakt propadak...

  4. 6 Radek Hulán 02.06.12, 09:01:47

    [5] Metro není od toho, aby nahradilo desktop. Je to jednodušší rozhraní, kde máš vedle sebe max 2 aplikace (další se super-snadno přepínají přes WIN+Tab či Alt+Tab). Na desktopu je můžeš použít jen jako nové Start Menu, nic víc.

  5. 7 Filip Svoboda 02.06.12, 09:18:32

    Právě, nové Start Menu, ve kterém je ale většinou potřeba udělat alespoň jeden klik navíc oproti tomu starému, faktem ale je, že naučení se pár klávesových zkratek může práci podstatně zrychlit. Nicméně to přeskakování desktop a metro módu mě prostě mate. Ale jinak se mi to celkem líbí, třeba základní nastavení po instalaci (která byla sama o sobě příjemně rychlá) bylo velmi příjemné. Subjektivně se mi ten systém zdá i svižnější než sedmičky (jenže z výše uvedených důvodů jsem v něm pomalejší). Najde se tam spousta malých vychytávek, které potěší, ale jako celek mi to v současnosti (navíc na nedotykovém zařízení) přijde poněkud neefektivní. Risknul jsem to a nainstaloval si to jako provozní systém (ostatně na Win7 jedu už od bety), ale po půl dni hraní a objevování jsem se zase vrátil k sedmičkám. Win8 pro mě ještě dostatečně neuzrály a já (se svým současným NTB) ještě dostatečně neuzrál pro ně.

  6. 8 Radek Hulán 02.06.12, 09:24:48

    Budu muset napsat článek, jak Metro ovládat efektivně i na desktopu (na dotykovém zařízení to je jasné, s klávesnicí tak ne). Mnoho lidí neví, co dělají "hot-corners" vlevo dole a nahoře, či Win+C, Win+I, Win+Q a další zkratky.

  7. 9 Mark Vojtíšek 02.06.12, 10:01:51

    [8] Díky za zkratky.

  8. 10 Jirka Resmungão Honzák 02.06.12, 12:54:31

    Hned jak preview vyšel tak sem neváhal a vyzkoušel...se vším jsem spokojený a na metro jsem zvyklý už z wp, ale měl bych jeden dotaz. Je možné přidělit jinou ikonu programu nepodporující w8? jde o tohle, když mám nějakej program z w7 a "připíchnu" si ho na start, tak se mi vůbec graficky nelíbí jak dlaždice vypadá a jelikož jsem na to docela háklivý, tk mě jen zajímá jestli je možné si k tomu přidělat třeba obrázek, nebo něco takového

  9. 11 Aleš Jiříček 02.06.12, 17:44:04

    radku chapu ze metro nema desktop nahradit a ma slouzit jako start, ale kdyz ted konci windows live aplikace, tak kde budu prohlizet emaily? outlook mi proste nevyhovuje z mnoha duvodu a metro mail aplikace je skryta kdesy ve stratu a je fullscreenova. Proste obecne aplikace v metru jsou fajn a rad byhc je pouzival, ale ocividne neni jak... Takze skvele spojeni s celym mym live uctem prijde tak nejak vnivec ... jasne, desktop zustal temer stejny, nic proti tomu nemam, ale diky tomu ze metro spis veci kompikuje nejak nevidim ten duvod prejit na windows 8. Spíš duvody proti...

  10. 12 Tomáš Sánik 02.06.12, 21:38:44

    Nema niekto problem s mrznutim celeho OS pri pouzivani Google Chrome?
    Skusal som stable,beta,dev aj canary a pri vsetkych sa to deje.
    Skusil som IE a bezi to bez problemou...

  11. 13 Radek Hulán 03.06.12, 16:10:45

    [12] IE10 je špičkový prohlížeč, není důvod zlobit se s Chrome a jeho otřesným ne/vyhlazováním písma..

  12. 14 Tomáš Sánik 03.06.12, 16:25:52

    [13] Pre moje potreby mi ovela viac vyhovuje chrome, ale to je vedlajsie.
    Skusil som pouzivat IE a stalo sa to aj tam..
    Ten isty problem ma aj @lilColN (twitter).
    Stava sa to len pri prezerani internetu. Pri pozerani filmu, programovani, prezerani fotiek alebo prehravani hudby sa to nestane.
    Proste z nicoho nic prestane OS reagovat na akekolvek kliknutie, mozem spustit task manager ale nic v nom nespravim, da sa este aj cez tlacitko start presunut do metra ale tam tiez nic nespravim. Pomoze len tvrde vypnutie...
    Nejake napady? Som uz bezradny a k W7 sa mi nechce vracat.

  13. 15 Honza Fogl 03.06.12, 20:28:41

    Na W8 vidim jednu chybu, která tomuto OS zamezí jeho rozšíření, jako se povedlo W7. METRO a absenci START.

  14. 16 Radek Hulán 03.06.12, 21:00:22

    [15] na desktopu a pár 30" LCD bude Metro drobně otravovat. Jenže ... to je minorita uživatelů. Metro je geniální pro tablet. A pro nová zařízení co přijdou a budou kombinovat tablet a notebook. Je hloupé tahat notebook a zvlášť tablet, jako to má Apple, ideál je jedno zařízení co umí oboje. A toho se budou prodávat mraky.

    iPad je třeba stupidní zařízení, které má jen jednoho uživatele a roztažený systém z telefonu. Metro je funkčně mnohem lépe. A pak člověk potřebuje napsat něco ve Wordu, a stále může.

  15. 17 Martin Čežík 03.06.12, 23:11:18

    [13] IE10 má možná dobré jádro. Mě osobně ale zcela nevyhovuje svým ovládáním a chováním. Již léta použivám Firefox a i když občas uvolní méně stabilní verzi, stále je to můj nejoblíbenější prohlížeč.
    A je mi úplně jedno, že vykresluje trochu hůř nebo že žere hodně RAM (i tak jí mám na rozdávání). Má daleko lepší ovládání, daleko lepší chování.

    Jinak k Win8 - Koupil jsem si Lenovo X220 Tablet a ačkoli mám Win7 děsně rád, na dotykové obrazovce to je téměř nepoužitelný systém. Dotykové ovládání je nedořešené, zabugované a celkově prostě naprd. Proto jsem hned s uvedením prvních Win8 na ně přešel. A paráda. Je tam ještě pár věcí, co snad MS doladí a pár, co mě štve a obávám si, že si budu muset zvyknout, ale celkově u mě vede. Na desktopu bych metro nechtěl, ale na X220T je super.
    Teď, když konečně v RP verzi poladili fungování na více monitorech, tak mi téměř nic nechybí.

    Jen snad jediné ještě musí poladit - v rámci zvykání jsem si vypnul aero a experimentuji s neaero skinem. Moc se mi líbí a do mého cítění pasuje tmavě šedý. Intenzitu bych si rád nastavil na max, ale bohužel to pak nejsou vidět černé popisky na lištách... Chtělo by to při určitém odstínu změnit na bílou nebo aspoň nechat uživatele si vybrat... Snad to ve finální verzi poladí...

  16. 18 Jirka Resmungão Honzák 03.06.12, 23:54:38

    Mě osobně teda chrome běží normálně, i když teď víc používám IE....snažím se minimálně používat desktopový aplikace abych si pořádně zvykl na metro.....co mi ale hodně vadí je absence záložek v IE pro w8, respektive mám na mysli záložku, kterou nebudu muset mít připíchnutou na startu.... sice je fajn, že jsou tam aspoň nejnavštěvovanější stránky, ale když si budu chtít něco hodit do záložky jen tak abych si to přečetl později a budu si to muset dát do metra tk nwm.... Ještě je taky možnost, že jsem úplně slepej a ono to tam je =D

  17. 19 Martin Čežík 04.06.12, 00:02:04

    Jinak když už jsme u toho Metro IE - přepnul jsem si ho do klasického rozhraní a nemohu nikde najít způsob, jak ho zapnout zase v Metru. Goolím zatím neúspěšně. Poradí někdo?

  18. 20 Martin Čežík 04.06.12, 00:06:22

    Aha, tak to vypadá, že aby to šlo vůbec nastavit, musí být IE výchozím prohlížečem. Pokud je to pravda, tak ať si MS trhne... Pokud ne, tak mě opravte.

  19. 21 Štěpán Jůsko 04.06.12, 20:15:06

    Lze při instalaci této verze zachovat to co mám nainstalované z consumer preview, tak abych nemusel app znovu instalovat a registrovat?

  20. 22 Standa Viktora 14.06.12, 20:48:55

    Myslíte, že rozjedu tuto verzi na PC kde je 2,40ghz procesor, 512 ram a 30gb místa?? Nerad bych to instaloval zbytečně.

Nový komentář

Pro přidání komentáře se musíte  registrovat Facebookem. Je to snadné a bezpečné.